петък, 7 декември 2012 г.

Какво да правим по време на своята почивка в Лимасол

Лимасол може и да е вторият най-голям град в Кипър, но във всеки случай е водещият туристически курорт. Много са факторите, които правят туристическия сезон в Лимасол целогодишен и подходящ както за двойки и семейства, така и за младежи. Градът е разположен на място с мек климат, по дължината на Средиземноморския бряг с планините Тродос на заден план.



Плажове. Лимасол има няколко прекрасни плажа, широки и със ситен пясък, обгорен от Средиземноморското слънце. Водата е достатъчно топла за къпане почти през цялата година. Dassoudi Beach е най-посещаваният от туристите плаж, предлагащ съблекални, шезлонги, душове, както и магазини и таверни. Възможностите за воден спорт са много. Pissouri Beach, намиращ се съсвсем близо до Лимасол, е също добре развит и поддържан с удобства плаж. Governor’s Beach (или царския плаж) е на цели 18 мили от центъра на Лимасол, но е достатъчно популярен сред туристите. Това е най-добрият плаж за семейства, морето там е плитко и безопасно за малки деца. Скалите представляват чудесно място за гмуркане. Lady’s Mile Beach е тих и недокоснат, а през зимата се превръща в дом на хиляди фламинго.

Атракции
В Лимасол има 2 аквапарка: Fasouri Watermania, който е най-големият аквапарк на целия остров Кипър, и Wet’n’Wild. The Time Elevator (Влакчето на времето) във Василисис е увеселително влакче, пътуващо през историята на Кипър. Градската градина на Лималос, намираща се в покрайнините на града предлага на посетителите зоологическа градина с елени, лъвове и тигри, слонове, маймунки и много птици. Разглеждане на забележителности в Лимасол Въпреки модерното си развитие, Лимасол си остава място с многобройни места от историческо значение, като Светилището на Apollo Hylates - храм построен в чест на Бога на гората. Замъка Lemesos в Стария град на Лимасол е крепост от 14 век и в него се помещава Кипърския Музей на Средновековието. Курион е мястото на древен град, запазил и римски и гръцки останки, измежду които арени и театри. Аматус, в източната част на Лимасол, е друг древен град, чиито руини се посещават от туристите.

Лимасол, крайбрежен булевардДейности и екскурзии в Лимасол Екскурзиите в планините Троодос включват посещение на Пицилия и Манастира Кикос, като пътя минава през живописни места и села, където туристите опитват автентичната местна кухня и вина. Разходки из природата с водач и велосипедни обиколки на Лимасол и района също са възможни, ако туристите прояват желание. Възможностите за спорт включват картинг, яздене на коне, боулинг и стрелба, а Лимасол предлага също и игрище за голф с 18 дупки. През зимата можете да карате ски в планината Олимп.

Шопинг
Шопинг в Лимасол – звучи примамливо, нали ? В града ще намерите разнообразие от магазини, от сергии за сувенири и занаятчийници до магазини с дизайнерски дрехи на Макарариос Авеню. Много са и магазините за книги. Основните търговски места в града са центъра и крайбрежния булвевард.

Вечерен и нощен живот Лимасол може да се похвали с богат нощен живот, с много заведения и нощни барове, един от които е Basement Club, който седи отворен до ранните часове на деня. Театър The Rialto е център на културния живот на града, заедно с Обществения театър и Shadow Theater. В Лимасол изборът ви къде да вечеряте ще е труден – по улиците ще минавате покрай много таверни (предлагащи традиционно мезе), бистра, рибни ресторанти, кафетерии и ирландски пъбове.

Кога да посетим Лимасол ?
Както споменахме по-горе Лимасол е курорт с целогодишна туристическа дейност. Най-масовия сезон разбира се е лятото, когато градът кипи от туристи, и можете да се насладите на типичното лято в Средиземноморието. За своята почивка в Лимасол обаче можете да изберете и другите сезони, когато градът е достатъчно жив, и ще избегнете тълпите през лятото – например напролет или навръх Нова Година. Лимасол е точното място, ако сте решили да посрещнете Нова Година в Кипър.

Материалът е достъпен на английски на http://traveltips.usatoday.com/things-limassol-cyprus-36033.html
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар