вторник, 18 декември 2012 г.

Най-красивите плажове в Гърция

Представаме Ви класация на 10 от най-добрите плажове на Гърция, подредени по лично убеждение. Разбира се, Вие може да имате своите любими плажове, но със сигурност ще Ви е интересно кои са те за авторите J
1. Балос (Ханя, Крит)

Трудно е да се опише неподправената красота на плажа Балос в Ханя, остров Крит (Balos Beach). Топлия бял пясък се целува от кристалните тюркоазени води на Средиземно море, а целия пейзаж бива обграден от острови и възвишения. Няколкото круиза от Кисамос минават наблизо и имат лесен достъп до плажа, като дори ви предлагат обяд на борда ! Замъкът, намиращ се на близкия остров Грамвуса допринася за мистиката и красотата на това място. Можете да стигнете дотам и с кола по каменистия път, ако не искате да се качвате на круизния кораб.


2. Саракинико (на остров Елафонисос, Пелопонес)

Sarakiniko Beach
Освен Саракинико, малкия остров Елафонисос ни предлага още два страхотни плажа – Симос и Паная (в превод на български – Богородица. И на трите плажа може да видите най-добре изглеждащата морска вода в целия свят.
 


3. Навагио (Закинтос)

NavagioДруг самотен остров, до който може да стигнете само по вода. Едър бял пясък, дълбоки сини води, зашеметяващи отвесни скали и пещери правяр товя място един от –най-красивитe гръцки плажове, а изоставения на брега кораб Панайотис прави Навагио едно специално място.



4. Белегрина (остров Криси)
Криси  (Chrysi) е  малък необитаван остров на юг от Крит, надарен с с впечатляващи плажове. Кристалнитетюркоазени води и мекия бял пясък на Белегрина го отличават от останалите страхотни плажове на острова. Въпреки че островът е необитаван, през лятото населението се увеличава, когато много кемпери идват устройват своите палатки под древдните кедрови дървета. (въпреки , че имат статус на защитени растения), а много туристи идват за един ден от Йеропетра или Крит (на 1 час) за да видят водите на Белегрина.
 
5. Елафонисос (Ханя, Крит)
Елафонисос е малко претъпкан, имайки се предвид че се намира толков надалеч и на яг, че дори GPS системите отчитат това място като Либия. Кратка разходка между тесните пясъчни пътеки ще ви отведе до самия плаж.
6. Егремни (Лефкада)
Една от добре пазените тайни на Гърция. Красив пейзаж, кристално чисти води, и едър бял пясък правят този плаж един от задължителните за посещение. Намира се на отдалечено място на западния бряг на Лефкада.
7. Миртос (Кефалония)
Преди години беше обявен за най-добрия плаж на Гърцияот Министерството на туризма. Фантастичната вода и ярките бели морски камъни са се насталини удобно сред стръмните скали на западния бряг на Кефалония/
8. Финика (Като Куфониси)
Целия бряг от Финика до северния край на остроива (плаж Пори) е Егейска мечта за любителите на слънчевите бани, много от които дори предпочитат да плуват голи в тези чисти води.  На брега се редуват пясък и скали.
9. Плака (Нахос)
Това безкрайно ”парче” пясък започва близо до Нахос и се простира по цялата дължина на островния бряг пчоти до самия южен край.  Черен път върви покрай брега, минаващ покрай пренаселени от чадъри места, до изолирани и самотни места по големите пясъчни дюни.
 
10. Парадайз (Кос)
Мекия бял пясък и оформени скали украсяват топлите води на плажа Парадайз в Кос. Въпреки многото хора и водните спортове на плажа, той все още е един от най-добрите в Гърция.
Тази статия е преводен материал. Оригиналът е достъпен на http://www.greeklandscapes.com/travel/best-beaches.html
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар