петък, 28 юни 2013 г.

Санторини - романтика сред белите къщи и залезите над морето

Санторини - островът на белите къщи, църквите със сини куполи, залезите над вулканичните скали и сините води на Егейско море. Дали можете да си представите по-романтично място, където споделите щастливите следбрачни мигове на един мечтан меден месец ?




Санторини (също Санторин или Тера или Тира (Фира), на гръцки съответно Σαντορίνη или Θήρα) е малка група острови с вулканичен произход в Егейско море. Понякога така се нарича и най-големият остров в групата, Тира. Архипелагът е известен преди всичко с катастрофалното вулканично изригване, станало тук 1400 пр.н.е....



Но дотук със сухата география :)

Островът се е превърнал в един от символите на Гърция чрез своите бели къщи  и църквите със сини куполи. Сигурни сме, че като си помислите за Гърция и почивка на море веднага в съзнанието ви изникват страхотните снимки от Санторини със същите тези къщи и църкви на фона на лазурно синьото Егейско море :)

Още докато пътувате в самолета, от прозорчето до седалката Ви ще познаете острова по формата му на полумесец ивисоките и остри вулканични скали. Стъпите ли на тази земя сред водите на Егейско море, неусетно ще усетите закачливия полъх на вятъра и аромата на вино и любов.


Веднага ще ви направят впечатление малките градчета с бели къщи, разположени по високите скали на бреговете. Като започнете разходката си по тесните улички, много пъти ще се разсейвате със спиращите дъха гледки. Цялата тази романтика на острова вече го е утвърдила като една от дестинациите за мечтания меден месец. Много двойки идват тук след брака си, за да споделят тези мигове.


Но дори и да не сте младоженци, а да сте млада и влюбена двойка или хора отдавна минали под венчило, няма да останете разочаровани от Санторини. Вече има много възможности да посетите острова сами или организирано. Много полулярни са 3 или 4-дневните почивки на Санторини за Септемврийските празници. Освен от София, можете да пътувате и с чартърен полет от Варна.
 

1 коментар:

  1. Уникално място само гледайки го от снимките. Не се и съмнявам, че ще ни направят впечатление малките градчета с бели къщи, разположени по високите скали на бреговете. Като започнем разходката си по тесните улички, много пъти ще се разсейваме със спиращите дъха гледки. Цялата тази романтика на острова вече го е утвърдила като една от дестинациите за мечтания меден месец. Само като гледам и чета ми се иска да с омъжа само заради острова хахахахха няма спор че има нещо романтично в него.

    ОтговорИзтриване