вторник, 18 декември 2012 г.

Най-красивите плажове в Гърция

Представаме Ви класация на 10 от най-добрите плажове на Гърция, подредени по лично убеждение. Разбира се, Вие може да имате своите любими плажове, но със сигурност ще Ви е интересно кои са те за авторите J
1. Балос (Ханя, Крит)

Трудно е да се опише неподправената красота на плажа Балос в Ханя, остров Крит (Balos Beach). Топлия бял пясък се целува от кристалните тюркоазени води на Средиземно море, а целия пейзаж бива обграден от острови и възвишения. Няколкото круиза от Кисамос минават наблизо и имат лесен достъп до плажа, като дори ви предлагат обяд на борда ! Замъкът, намиращ се на близкия остров Грамвуса допринася за мистиката и красотата на това място. Можете да стигнете дотам и с кола по каменистия път, ако не искате да се качвате на круизния кораб.

петък, 7 декември 2012 г.

Какво да правим по време на своята почивка в Лимасол

Лимасол може и да е вторият най-голям град в Кипър, но във всеки случай е водещият туристически курорт. Много са факторите, които правят туристическия сезон в Лимасол целогодишен и подходящ както за двойки и семейства, така и за младежи. Градът е разположен на място с мек климат, по дължината на Средиземноморския бряг с планините Тродос на заден план.