четвъртък, 5 декември 2013 г.

Вълшебна Коледа във Венеция - един приказен свят

През декември Венеция започва трескаво да се готви за празнуване на Рождество и на Нова година. Градът става приказен. Домовете, витрините на магазините и улиците се украсяват с красиви гирлянди и чудесни играчки. В града се чувства  вълшебната атмосфера на празника. 

Тук  да подариш Коледните и Новогодишни подаръци е по-приятно , отколкото на друго място. Затова  Венеция през декември се изпълва с всевъзможни базари и изложби. Ще ви представим кратко най-интересните от тях, които да бъдат гвоздея на вашето Коледно пътуване до Венеция.



Коледно селце  във  Венеция
Разположение: Площад Санто Стефано
от 02 декември  до  24 декември
Коледното селце се открива най-рано във Венеция . Започвайки от 2 декември  до 24-ти израстват около 30 малки къщички, светещи в различни светлинки. Това придава неповторима приказна атмосфера, която привлича многобройните туристи и жителите на града  за да купят подаръци на близките си и да се потопят в атмосферата на настъпващия празник.  Коледното селце  представя пред гостите огромно разнообразие от подаръци. Тук можете да си купите бижута, красиви свещи, изделия от венецианско стъкло и много други красиви дребни украшения за придаване  на топлота и уют на вашия дом.  Тук ще слушате музикални изпълнения, които ще Ви развличат докато пазарувате. Можете и да купите разнообразни деликатеси и сладкиши от местни производители.


Коледен Антикварен базар във Венеция
Разположение: Площад Санта Мария Нова (Santa Maria Nova).
от  12 декември  до  24 декември
на 12 декември във Венеция се открива  антикварния базар, получил названието  -базар на чудесата. Тук се събират много колекционери и любители на старинните вещи.

  
Венециански базар на чудесата
Разположение: до църквата  Св. Николай Чудотворец
Тази църква местните жители  наричат Църква на чудесата.  Именно в този период във Венеция се празнува денят на Св. Николай Чудотворец, който е покровител на децата, на моряците, на търговците и на стъклопроизводителите. Венецианците много ценят покровителството на този светец. В това можете и сами да се убедите, когато видите грандиозните фиести с танци, с театрални представления и с концерти, които се провеждат в чест на Св. Николай Чудотворец. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар